Wie zijn we?

vanessa-lokaal

Vanessa Van Schuerbeek

Vanessa behaalde haar master in de klinische psychologie aan de Universiteit Gent in 2010. Sindsdien werkt ze in haar eigen praktijk De Klaproos in Ternat waar ze – samen met haar team – vooral kinderen, jongeren en hun ouders begeleidt met allerhande psychische moeilijkheden.

Daarnaast werkte ze een aantal jaren als leerkracht gedragswetenschappen en zorgondersteuner in het secundair onderwijs.

In haar vrije tijd houdt Vanessa van lekker eten, lezen, quality time met familie en vrienden. Ook haar hond Anka en haar poezen Gust en Nala nemen een belangrijke plaats in haar leven in. 

Dimitri Vandersteen

Waarom Myndsetter?

Al tijdens de jaren dat we nauw samengewerkt hebben, merkten we dat we vaak dezelfde dingen nastreven. Zo hadden we al langer het idee om samen iets op te starten. Nadat we beiden ook tegen dezelfde beperkingen en frustraties aanliepen, zoals wachtlijsten en te weinig toegankelijke info voor een breed publiek, werd nog duidelijker dat we dezelfde missie voor ogen hadden. Zo is dan uiteindelijk Myndsetter ontstaan. 

Vanuit onze gebundelde praktijkervaring en kennis willen we mensen inzichten, kennis en concrete handvaten en tools meegeven. Op die manier kunnen mensen zelf invloed uitoefenen op hun leven en tot (gedrags-)verandering komen. Om mensen hierin zo goed mogelijk te begeleiden, leggen wij met Myndsetter de focus vooral op praktische handvaten die snel toepasbaar zijn in het dagelijkse leven. Dit naast een hapklare dosis theorie, onderbouwd vanuit wetenschappelijke inzichten. 

Het is geenszins onze bedoeling om (individuele) therapie te vervangen; we zien Myndsetter eerder als een laagdrempelige manier om bepaalde aspecten in je leven aan te pakken. Indien je merkt dat je nood hebt aan een meer persoonlijke/specifieke aanpak, adviseren we dan ook om contact op te nemen met een professionele hulpverlener in kader van (individuele) therapie.

Oh ja, dan ook nog even dit: je vraagt je misschien af vanwaar de naam ‘Myndsetter’ komt. De algemene insteek bij alles wat we doen is het werken aan een positieve mindset om mensen zo te doen groeien.